Trosobni stan: Obiteljski život u idealnih 66 kvadrata

 

Kaže se da je 12 četvornih metara minimalna površina stambenog prostora po osobi neophodna za ugodno stanovanje. Na žalost, praksa je da se većina hrvatskih kućanstava u većim gradovima žali na manjak prostora, odnosno nedovoljan broj soba pa su tako tročlane ili četveročlane obitelji nerijetko prisiljene živjeti u dvosobnim stanovima površine, primjerice, 40-ak ili 50-ak kvadrata što nikako ne zadovoljava njihove potrebe, ali ni uvjete kvalitetnog stanovanja.

Projekt Meandar na zagrebačkom Središću nudi rješenje za taj problem. Naime, projekt obuhvaća tipske trosobne stanove primjerene površine i unutarnjeg rasporeda za obiteljski život. Imaju 66 kvadrata, a njihova glavna prednost je funkcionalan tlocrt, koji omogućuje dvije zasebne spavaće sobe minimalnih površina 10-ak četvornih metara te dodatan toalet. Time se eliminira svakodnevno noćenje u dnevnom boravku te mu se vraća osnovna funkcija: okupljanje članova obitelji i druženje nakon poslovnih i školskih obaveza.
Stanovi se, dakle, sastoje od ulaznog pretprostora s garderobom, dnevne zone koja obuhvaća kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak sa zatvorenom lođom, manjeg spremišta, dvije spavaće sobe odvojene hodnikom, od čega je roditeljska soba površine 12 četvornih metara, te kupaonice i gostinjskog toaleta.

Svijetla visina u stanu je 268 cm, a ugrađena je kvalitetna i suvremena oprema; moderni fasadni sustavi debljine 15 cm i vanjska aluminijska stolarija s troslojnim staklima, grijanje putem toplinske stanice, velike staklene prozorske stijene koje osiguravaju puno dnevnog svijetla te kvalitetne zidne i podne obloge koje uključuju hrastove parkete velikog formata. Riječ je o optimalnom omjeru površine, komfora, funkcionalnosti, kvalitete i cijene od 1.890,00 do 2.190,00 eura po kvadratu.

Trosobni stanovi nalaze se u sve četiri lamele, na osam (od ukupno devet) etaža, od prizemlja do sedmog kata, o čemu ovisi i njihova orijentacija.

Sam projekt Meandar je, osim po modernoj arhitekturi i kvalitetnoj gradnji, specifičan i po atraktivnoj i dobro prometno povezanoj mikro lokaciji.

U bližoj okolici nalaze se svi trgovački, kulturni, obrazovni i rekreacijski sadržaji potrebni za kvalitetan obiteljski život, što ove stanove čini idealnima za mlade obitelji koji cijene uštedu vremena provedenog u svakodnevnom prijevozu kako bi više vremena proveli skupa.

 Trosobni stanovi
1 ulazni hal 6,93m²
2 hodnik 1,43m²
3 wc 1,57m²
4 kupaonica 5,17m²
5 kuhinja 5,18m²
6 boravak 19,80m²
7 soba 12,66m²
8 soba 8,91m²
9 loggia 3,60m²
10 spremište 1,28m²
UKUPNO 66,53m²

Galerija