Po prvi puta u Hrvatskoj: pogledajte i doživite svoj budući dom u Meandru

Da su građani prepoznali sve prednosti Projekta Meandar govori podatak da je već nakon nekoliko mjeseci gradnje prodano 80 posto stanova. No, kako bi se i ostalim potencijalnim kupcima približila ponuda i olakšao odabir novog doma, otišli smo korak dalje i pristupili prezentaciji nekretnine na inovativan i na našim prostorima neviđen način.

Uz gradilište je sagrađena montažna kuća s privremenim prodajnim uredom, u sklopu kojeg je po prvi put u Hrvatskoj napravljena replika stana u stvarnoj veličini kojim potencijalni kupci mogu prošetati, ne bi li iz prve ruke doživjeli prostor svojeg budućeg doma i prije nego što je isti sagrađen.

Riječ je o oglednom primjeru trosobnog stana, površine 66,53 četvorna metra. Stan karakterizira iznimno funkcionalan tlocrtni raspored, a njegove inačice nalaze se u sve četiri lamele, na svakoj od sedam etaža. Stan se sastoji od ulaznog pretprostora s garderobom, dnevne zone koja obuhvaća kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak sa zatvorenom lođom, manjeg spremišta, dvije spavaće sobe odvojene hodnikom, od čega je glavna, odnosno roditeljska soba površine 12 četvornih metara, te kupaonice i gostinjskog toaleta.

Prilikom gradnje koristi se najkvalitetnija oprema i suvremeni sustavi koji zadovoljavaju sve zahtjeve: moderne fasadne sustave debljine 15 cm i vanjsku aluminijsku stolariju s troslojnim staklima, grijanje putem toplinske stanice, velike prozorske staklene stijene koje osiguravaju dovoljno dnevnog svijetla te ostalu visokokvalitetnu opremu koja između ostalog uključuje hrastove parkete velikog formata.
Budući da je ogledni stan potpuno opremljen i namješten, kupci u trenutnoj fazi pretprodaje na licu mjesta mogu odabrati željene materijale i opremu, čime ih se potiče da malim intervencijama personaliziraju što više elemenata u svojem budućem domu. Primjerice, moguće je birati između četiri vrste parketa te keramike, a ostavljena je i mogućnost odabira tuš-kabine ili ležeće kade u kupaonici.
– Jedan od najvećih nedostataka pri kupnji stana u fazi izgradnje objekta je taj što potencijalni kupci ne mogu fizički ući u stan i doživjeti prostor, dotaknuti opremu i isprobati materijale. Pregledavajući tlocrtna rješenja ili vizualizacije kupci su taj osjećaj mogli samo zamisliti. Mi smo to eliminirali jer kupce uvodimo u njihov budući dom, a pritom prezentiramo opremu koja se može ugraditi. Dovoljno je reći da naš kupac može vidjeti stan dok on još realno ne postoji – kaže Luka, prodajni agent Projekta Meandar.
Osim oglednog stana, potencijalni kupci u privremenom prodajom uredu mogu doznati sve informacije o projektu, ali i detaljno pogledati vrhunski izrađenu 3D maketu cijelog poslovno-stambenog kompleksa, koji se prostire na 20.000 četvornih metara. Na internetskoj stranici www.meandar.com je, pak, putem live streaminga moguće u bilo kojem trenutku vidjeti u kojoj je fazi gradnja.

Galerija